Ofta argumenteras varför vi inte behöver äta kosttillskott för att må bra eller förebygga sjukdomar. Följande tolv anledningar visar på en del om varför det kan vara klokt att äta sin dagliga dos av kosttillskott. 

1. MARKEN ÄR UTARMAD PÅ NÄRING
I matindustrin prioriteras storjordbruk, pris och smak framför näringsinnehåll. Flera skördar årligen utarmar jorden på näring. Finns näringen inte i jorden kommer den heller inte att finnas i maten.

2. GEOGRAFISKT LÄGE
Nordbor har för lite D-vitamin i förhållande till vad som är nödvändigt för hälsa och god livskvalitet.

3. SKRÄPMAT OCH BRIST PÅ FRUKT OCH GRÖNSAKER
Endast 10 % av svenskarna äter mer än minimala
fem portioner frukt och grönt dagligen. Livsmedels- industrin raffinerar bort större delen av näringsinnehållet i modern kost.

4. MILJÖGIFTER
Varje dag i livet utsätts vi för hundratals skadliga ämnen i miljön. Kroppen lagrar dessa giftiga ämnen. Vitaminer, mineral och aminosyror är bränsle för att kroppen ska kunna avgifta sig själv.

5. VI STRESSAR SOM ALDRIG FÖRR
När du befinner dig under stress urlakas skyddande näringsämnen som C-vitamin, B-vitaminer och magnesium.

6. VI ÄTER LÄKEMEDEL I EN ALLT STÖRRE UTSTRÄCKNING
Läkemedel inklusive p-piller urlakar kroppen på livs nödvändiga näringsämnen som B-vitaminer,  magnesium och zink.

7. VIKTKONTROLL
Allt fler människor på jorden blir överviktiga och sam- tidigt undernärda. Många har för låg förbränning, samtidigt som de går på olika dieter och bantningskurer. Många av dessa kurer är inte näringsmässigt balanserade.

8. MÅ BÄTTRE OCH BLI FRISKARE
Över 100 000 vetenskapliga studier visar att de flesta människor mår bättre och blir friskare av att äta kosttillskott. Genom att äta kosttillskott av hög kvalitet varje dag investerar du i din hälsa och ditt välmående.

9. ÖKAT BEHOV AV NÄRINGSÄMNEN VID HÅRD TRÄNING
Näringsämnen förbränns eller svettas ut vid hård  träning eller fysiskt arbete, vilket leder till ökad skaderisk och lägre prestationsnivå.

10. KOGNITIV HÄLSA
Många studier har visat på fördelen med tillskott av fiskolja, B12 och multivitaminer för bättre kognitiv funktion hos barn, vuxna och äldre personer. Äldre personer har sämre upptag av näring.

11. LÄNGRE OCH FRISKARE LIV
Optimal halt av näringsämnen förlänger våra livsnödvändiga telomerer och gör att friska celler lever längre.

12. BÄTTRE MÖJLIGHETER TILL SJÄLVLÄKNING
Optimala mängder vitaminer och mineraler kan användas av kroppen för att ge bättre resurser för självläkning och regeneration.